Haberler
Haber Kaynağı Seç

 

International Forfatterscene: Europas Stemmer

Asli Erdoğan er en tyrkisk forfatter og menneskerettighedsforkæmper. Hun er desuden skribent for avisen Özgur Gündem, og hendes artikler har betydet, at hun blev tilbageholdt af tyrkisk politi efter kup—forsøget i juli 2016. Hun har desuden tidligere skrevet for den tyrkiske venstreorienterede avis Radikal og været tvunget i eksil igennem en årrække.

I sit forfatterskab har Asli Erdoğan tacklet kontroversielle emner som tortur, brud på menneskerettighederne, kurdiske rettigheder og vold mod kvinder. Hun har i alt udgivet syv bøger, hvoraf især hendes anden roman By i blodrød kappe har vundet stor anerkendelse i den engelsk—talende verden (The City in Crimson Cloak). Bogen er nu også udkommet herhjemme. Den følger den tyrkiske kvinde Özgur, der er rejst fra Istanbul til Rio de Janeiro, hvor hun både prøver at færdiggøre en roman og finde sig selv påny.

Fængslende læsning

I en anmeldelse af bogen i Jyllands—Posten skriver Katrine Sommer Boysen, at Erdoğan skriver ’både intenst og medrivende’.
Anmeldelsen konkluderer, at selvom bogen taber pusten mod slutningen, er den ’fængslende læsning’.

The Simone de Beauvoir Prize 2018

Asli Erdoğan er netop blevet tildelt The Simone de Beauvoir Prize 2018.
Prisen er en en international pris for menneskerettigheder og kvinders frihed. Siden 2008 er den blevet tildelt personer eller grupper, der kæmper for ligestilling mellem mænd og kvinder og mod krænkelser af menneskerettighederne.
Prisen blev grundlagt af den fransk—bulgarske filosof Julia Kristeva den 9. januar 2008, 100—årsdagen for Beauvoirs fødsel.

Asli Erdoğan er æresmedlem af Dansk PEN og er på scenen i Dronningesalen i samtale med den svenske journalist Rakel Chukri, kulturchef på avisen Sydsvenskan.

International Forfatterscene: Europas stemmer

Dette arrangement er en del af International Forfatterscene: Europas stemmer, der sætter fokus på fortællinger, perspektiver og analyser fra et Europa i forandring. I forbindelse med Informations Forlags bogserie Europæiske Ideer vil Ordscenen i løbet af 2018 og 2019 præsentere nogle af de mest udfordrende og afgørende ideer fra kontinentets mest relevante nulevende tænkere.

Aslı Erdoğan (TR) 31/1
Ivan Krastev (BG) i samtale med Lykke Friis 7/2
Olivier Roy (FR) 20/2

http://www.kb.dk/da/dia/ord/forfatterscene/180131_asli_erdogan.html

31.1.2018
DANİMARKA


 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoğraflar Röportajlar Köşe Yazıları   İletişim Ana Sayfa
Design by medyanomi