Haberler
Haber Kaynağı Seç

 

Jeg er blevet typen, der springer ind foran, hver gang nogen

Asli Erdogan er en af Tyrkiets mest anerkendte forfattere og menneskerettighedsaktivister. Hendes holdninger har kostet hende dyrt. Det ville være lettere at nøjes med at skrive romaner og ikke engagere sig politisk, men det valg er umuligt med den tilstand, Tyrkiet er i, siger hun

Nogle gange har hun tænkt på, om hun skulle lytte til velmenende forfatterkollegers råd og koncentrere sig om sine romaner. Skrive, skrive – bruge en uge på at finpudse en sætning, sådan som hun nogle gange gør, når hun arbejder med en bog. Måske kunne man gøre sig håb om en Nobelpris i litteratur på den måde. Men overvejelsen er forblevet en overvejelse.

Asli Erdogan, atomfysiker, forfatter og menneskerettighedsforkæmper, ved, at hendes kontroversielle klummer i tyrkiske aviser har gjort en forskel, hendes romaner ikke kan gøre. Klummerne har fortalt de stilfærdige historier om de ydmygelser og overgreb, som titusinder af tyrkere må leve med, om de er kurdere, kvinder, sigøjnere, afrikanere eller sekulære. Enhver, der må finde sig i samfundets og regeringens opfattelse af, hvad der er og bør være normalt. Enhver, der er i mindretal.

https://www.kristeligt—dagblad.dk/udland/hun—er—noedt—til—vaere—modig—vaere—et—menneske

2.2.2018
DANİMARKA
Ulla Poulsen


 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoğraflar Röportajlar Köşe Yazıları   İletişim Ana Sayfa
Design by medyanomi