Haberler
Haber Kaynaðý Seç

 

Internationella författare till Malmö – tippad att få Nobelp

Stadsbiblioteket har bjudit in välkända författare från Korea, Turkiet och Frankrike.

Förra året kände man att det blev lite väl många engelskspråkiga författare, därför har man nu satsat på att bredda gästernas ursprungsländer. I slutet på januari rivstartar Stadsbiblioteket Författarscenen med besök från den turkiska författaren Aslý Erdoðan.

Erdoðan anses av många vara den turkiska samtidslitteraturens mest hyllande namn. Efter den misslyckade militärkuppen 2016 arresterades och fängslades hon i fyra månader. Fortfarande hänger hotet om livstids fängelse över henne med anklagelser om terroristsamröre.

– Det är fantastiskt att hon kommer. 2016 vigde vi Fängslade författares dag åt Erdoðan genom att läsa hennes texter och skriva vykortshälsningar till henne i fängelset. Nu kommer hon faktiskt hit och kan själv medverka på scen, säger Per Bergström som är producent för Författarscenen.

Som om det inte vore nog kommer även den koreanske poeten Ko Un den 19 mars. Den nobelpristippade veteranens verk omfattar över 120 000 sidor och handlar om allt från buddhism till Koreakriget.

– Att Ko Un kommer är verkligen en stor händelse, att vi i Malmö får möjligheten att lyssna till ett av världspoesins största och mest intressanta namn. Att höra Ko Un läsa sin poesi med sin unika kraftfullhet är oförglömligt, säger Bergström.

Senare i vår kommer även den algeriska författaren Kamel Daoud som kanske är mest känd för sitt debutverk Fallet Mersault.

Även fransk—marockanska journalisten och författarinnan Leïla Slimani kommer. Hennes verk Vaggvisor vari klasskillnader mellan förort i innerstad i Paris skildras har fått internationell uppmärksamhet.

Hela programmet finns nedan.

http://24malmo.se/2018/01/06/internationella—forfattare—till—malmo—tippad—att—fa—nobelpriset/

6.1.2018
ÝSVEÇ
André Kvist


 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoðraflar Röportajlar Köþe Yazýlarý   Ýletiþim Ana Sayfa
Design by medyanomi