Haberler
Haber Kaynaðý Seç

 

Staden i den röda kappan

Det kan vara en stad, en strand, ett land. Den där platsen som ständigt lockar eller som vägrar släppa taget. För turkiska Özgür är det Rio de Janeiro.

Asli Erdogan, hyllad men också kontroversiell i Turkiet, fick sitt genombrott med Staden i den röda kappan från 1998. Det är den andra av hennes böcker som översatts till svenska, och l Devamý

11.11.2010
ÝSVEÇ
Bella Stenberg

En gång för mycket om Rios våldsamhet

Asli Erdoðan har seglat upp som en stjärna på den unga turkiska författarscenen. När hennes första bok på svenska, Den mirakulöse mandarinen, kom för två år sen sa hon i en intervju i Sydsvenskan att alla hennes litterära karaktärer är fångar i en värld som sakta förvandlas till ett fängelse. Hennes nya roman heter Staden i den röda kappan.
Devamý

11.11.2010
ÝSVEÇ
Sofia Olsson

Erdoðan öppnar bråddjup

För två år sedan introducerades den turkiska författarinnan Aslý Erdoðan på svenska med sin debutroman ”Den mirakulöse mandarinen”, som kretsade kring minnet av Istanbul hos två turkar i schweizisk förskingring. Och nu ges Aslý Erdoðans andra roman, ”Staden i den röda kappan”, ut på svenska. Vi möter även där en turk som lämnat hemlandet, en kvinna Devamý

10.11.2010
NORVEÇ
Magnus Eriksson

Tyrkisk pepper, brasilianskhete

Turkey: ten points, la Turquie: dix points. Tidiigere har jeg skrevet begeistret om tyrkeren Orhan Pamuk. Nà foreligger Asli Erdoðan — ung, tyrkisk og kvinne — pà norsk. Jeg mâ inn—r0mme atjegaldrihar h0rtom forfatteren, men «Byen med den rôde kappa» er uten tvil det beste jeg har anmeldt den—ne hasten.
O Devamý

24.10.2010
NORVEÇ
Aftenposten

”Vi är alla hemlösa”

Asli Erdogan skrev en roman om Rio de Janeiro och blev utskälld i Istanbul. Hon bestämde sig för att lämna Turkiet – och hennes rykte i omvärlden växer. I veckan kom hennes bok ”Staden i den röda kappan” i svensk översättning.

Tunga, blöta flingor störtar till marken i snökaosets Stockholm. Asli Erdogan fryser fastän vi sitter i ho Devamý

15.10.2010
ÝSVEÇ
Linnea Tillema


ileri

 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoðraflar Röportajlar Köþe Yazýlarý   Ýletiþim Ana Sayfa
Design by medyanomi