Haberler
Haber Kaynağı Seç

 

Kaybolan Anların İzinde: Aslı Erdoğan’ın Unutamadıkları

“İnsan için ‘vazgeçilmez’ olanın bir çantaya sığabileceğini, geriye kalan her şeyin gözden çıkarılabileceğini” bilen ‘kıdemli göçmenler’i anlatan Aslı Erdoğan şimdi dört duvar arasında. Şimdi herkes onun için bir ses çıkarmalı.

Aslı Erdoğan için şimdi avazımız çıktığı kadar bağırmazsak yakında bu ülkeden çıt çıkmayacak.

O kada Devamı

22.8.2016
TÜRKİYE
Nazan Maksudyan

Bu Olmaz, Hiç Olmaz!

Aslı Erdoğan’ın önce gözaltına alınmasını, sonra da tutuklanmasını içim ürpererek okudum. Bunun bencilce bir ürperme olduğunun farkındayım; kimbilir her gün yenisi gelen gözaltılar ve tutuklamalarla içi benim gibi ürperen ne çok insan vardır.

Ama bu olmaz, hiç olmaz.
Şiddete karşı, benim bildiğim en duyarlı dili yaratmış,
Devamı

21.8.2016
TÜRKİYE
Jale Parla, Birikim

Aslı Erdoğan, söz hakkı ve kapatılan düşünce

Güzel şeyler konuşamıyoruz. Bir kitabın, filmin, bir tablonun bizi alıp götürüp gideceği bir yer varsa bile oraya ulaşamıyoruz. Çünkü yaşam hakkının, söz ve düşünce özgürlüğünün öncelikli olduğu ve bu konular üzerine kafa yormamız, dayanışmamız, düşünmemiz gereken bir coğrafyada yaşama çabası içerisindeyiz.

Gaze Devamı

20.8.2016
Emek Erez

Aslı Erdoğan’ın tutuklanmasını hangi deliğe sığdıracaksınız?

Hangi deliğinize sığdıracaktınız, diyecektim, eşim tarafından “yakışmaz” diye uyarıldım. Ne de olsa erkek. Küfür tekeline sahip!

Yetmiş altı yaşında bu rezilliklere şahit oluyorsam eğer, pek güzel de yakışıyor. Doktorun ne yerse yesin dediği raddedeyim. Deliler hürriyetine sahibim. Bundan sonra neden korkacağım, neden ç Devamı

20.8.2016
TÜRKİYE
Oya Baydar, T24

Aslı Erdoğan’ın suçlamalara dayanak gösterilen dört yazısı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan dün akşam tutuklandı. Avukatı Cihat Duman, Erdoğan’ın 4 deneme yazısından dolayı ‘Örgüt üyeliği ve ‘devletin bütünlüğünü bozmaktan’ ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor.



Aslı Erdoğan’a yöneltilen suçlamalara dayanak yapı Devamı

20.8.2016
TÜRKİYE
Birgün


ileri

 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoğraflar Röportajlar Köşe Yazıları   İletişim Ana Sayfa
Design by medyanomi