Haberler
Haber Kaynağı Seç

 

Mystiken vinner i kampen mellan civilisationerna


ÖVERSKRIDANDE. Den turkiska författaren Aslı Erdoğan skapar i sitt författarskap en modern mystik som går över alla gränser och blir ett nativ till den traditionella motsättningen mellan religion och upplysning.

Västerlandets syn på dynamiken i vår tids muslimska samhällen har kommit att präglas av motsättningen mellan relig Devamı

17.5.2010
ALMANYA

”Sait Faik Hikâye Armağanı” Aslı Erdoğan’ın


Darüşşafaka Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen 56. Sait Faik Hikâye Armağanı ”Taş Bina ve Diğerleri ” adlı kitabıyla Aslı Erdoğan’a dün Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.




Doğan Hızlan başkanlığında toplanan Hilmi Yavuz, Füsun Akatlı, Nur Devamı

12.5.2010
TÜRKİYE

Taştandır bilinç...

Bitmeyecek bir öykü başlıyor yine. Kimi zamandillendirilen fakat koronun sesi altında duyulamayan...

”Bir mucize gibi bakabileyim diye hayata gözlerini bana bıraktı.” Aslı Erdoğan’ın son kitabı Taş Bina ve Diğerleri’nde kullandığı en etkileyici leitmotif bu cümle.

Erdoğan’ın eseri dört öyküden oluşuyor. Devamı

1.3.2010
TÜRKİYE
Büşra Burcu Ünker \ Notos Öykü

Aslı Erdoğan’ın ”Mahpus” adlı hikayesi Fransa’da film oluyor

Aslı Erdoğan’ın Taş Bina ve Diğerleri kitabında yer alan ’Mahpus’ adlı hikâyesi Fransa’da senaryolaştırılıyor. Jean Descat çevirisiyle, Actes Sud Yayınları tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanan hikâye, çeşitli yazarların eserleri arasından sinemaya uyarlanmak üzere seçildi ve ’Gezici İstanbul’ Kısa Film Festivali bağlamında bir senaryo yarış Devamı

10.2.2010
TÜRKİYE

Arafta bir kadın \ Aslı Erdoğan

Aslı Erdoğan, kitabında hayata ’öteki’nin gözüyle bakmayı deniyor.”Çocukluğumdan beri yaşadığım bir şey aslında bu: Girememek, ait olamamak, dışarıda kalmak, köprüde olmak durumu, iki arada kalmak gibi... Kendime bir imge kursam, köprüden aşağıdaki ırmağa bakan biri olurdu. Her an atlayabilir. Ama arafta!

Sizlere bu kez, ’Yaşam’ın ’Öt Devamı

1.1.2010
TÜRKİYE
Hüseyin Sorgun


ileri

 

Haberler Biyografi Kitaplar Fotoğraflar Röportajlar Köşe Yazıları   İletişim Ana Sayfa
Design by medyanomi